11 mei, 14:47
2021
Nieuws

Mishandeling van eenden: aangesproken jongens worden niet verdacht

De twee jongens die maandag door de politie zijn aangesproken voor de mishandeling van een moedereend en haar kuikens in Uden ontkennen hun betrokkenheid hierbij. Volgens de politie zijn de jongens geen verdachten in de zaak.

De jongens werden maandag staande gehouden door de politie. Dit is iets anders dan een aanhouding. Agenten hebben met de jongens gesproken en zij gaven aan niets met de mishandeling van de eenden te maken te hebben.

Wel vertelde een politiewoordvoerder maandagavond nog dat ook met ouders van de twee jongens was gesproken en dat ze 'misschien naar Halt' zouden gaan. Maar daarvan lijkt nu dus geen sprake meer.

Het is nog niet duidelijk wie wel verantwoordelijk is voor de brute mishandeling. De politie is daarom nog steeds op zoek naar informatie en camerabeelden over de dierenmishandeling.

De broedende moedereend werd afgelopen zaterdag bij een vijver aan de Westrikkel met frisdrank overgoten. Ook werden de eieren kapot gemaakt. Zes van de acht eendjes overleefden de mishandeling niet.

LEES OOK:

Mishandeling moedereend: minderjarige jongens door politie aangesproken

Moedereend met frisdrank overgoten en eieren kapot gegooid: 'Zijn sadisten'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »