Ambulance RAV Brabant Midden-West-Noord

Ambulancezorg
17 Juni 2017
Ambulancezorg
Ambulancezorg start in de meldkamer. Deze blijft gedurende de gehele inzet betrokken. De meldkamer kan besluiten tot ambulancezorg wanneer voor patiënten accuut zorg nodig is. Bijvoorbeeld omdat ze het slachtoffer van een ongeval zijn of omdat ze plotseling ernstig ziek worden.

Bij spoedeisende ambulancezorg hoort het eventuele vervoer van de patiënt naar bijvoorbeeld een ziekenhuis. Ambulancezorg is ook planbare zorg en vervoer van mensen van of naar het ziekenhuis, die hier niet zelf kunnen komen en onderweg zorg nodig hebben. Het doel van ambulancezorg is hoe dan ook het voorkómen of beperken van gezondheidsschade bij de patiënt. Op de ambulance werken een verpleegkundige of bachelor medisch hulpverlener samen met een chauffeur. Op de zorgambulance werken een zorgambulanceverpleegkundige en een zorgambulancechauffeur.

Soorten ambulancezorg

Wij bieden verschillende soorten ambulancezorg:

Spoedvervoer: Bij acuut levensgevaar (denk aan een hartstilstand of slagaderlijke bloeding) is er in de regel binnen 15 minuten na melding een ambulance ter plaatse. Bij een spoedgeval zonder acuut levensgevaar (bijvoorbeeld een gebroken been), is er in de regel binnen 30 minuten na melding een ambulance ter plaatse.
Besteld vervoer:

Bij besteld vervoer is er sprake van een rit die op een afgesproken tijd wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld patiënten die naar een ziekenhuis of verpleeghuis moeten worden gebracht.

Rapid Responder: De Rapid Responder is uitgerust met alle benodigde apparatuur om acute spoedeisende hulp te verlenen. Het verschil met een ambulance is dat er geen patiënten mee vervoerd kunnen worden en dat er alleen een verpleegkundige aan boord is. Door komst van de Rapid Responder worden patiënten nog sneller geholpen.
Zorgambulance:

De zorgambulance zetten we in voor patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. In deze speciale ambulance krijgen patiënten de juiste zorg en aandacht.

» Ga naar de link
 
Contactgegevens
Ambulance RAV Brabant Midden-West-Noord
Gruttostraat 14
5212 VM Den Bosch