26 jul, 19:55
Nieuws

Al 1,7 miljoen euro aan obligaties uitgegeven door ziekenhuis Bernhoven

In nog geen maand tijd hebben de obligaties van ziekenhuis Bernhoven in Uden 1,7 miljoen euro opgebracht. Het ziekenhuis spreekt zelf van grote belangstelling. Medewerkers, inwoners uit de regio en bedrijven kunnen aan deze investering meedoen tegen een jaarlijks rentepercentage van 4 procent.

Het is het derde jaar op rij dat Bernhoven via obligaties extra geld ophaalt voor investeringen. Aan het einde van de looptijd wordt het geïnvesteerde geld weer terugbetaald aan de kopers.

Tot die tijd krijgen de investeerders jaarlijks 4 procent van hun inleg uitgekeerd. Dit is aanzienlijk meer dan de huidige spaarrente bij banken.

Over de helft
De obligaties worden nog tot 15 september uitgegeven. In totaal vertegenwoordigen ze een waarde van 3 miljoen euro. Binnen een maand zit het ziekenhuis dus al over de helft van het beoogde bedrag.

Bernhoven is het enige ziekenhuis dat werkt met obligaties. Ze doet dit op deze manier om de betrokkenheid van medewerkers, bewoners en bedrijven in hun ziekenhuis te vergroten.

Vanaf 500 euro
Instappen kan vanaf 500 euro. Dit vertegenwoordigt 5 obligaties. Na dit instapbedrag kunnen voor 100 euro per stuk obligaties bijgekocht worden.

Begin september zijn er zowel online al fysieke informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Meer informatie hierover vind je op de site van Bernhoven.

LEES OOK: Een stukje kopen van ziekenhuis Bernhoven? Voor 500 euro word je al mede-eigenaar


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »