13 jan, 11:33
Nieuws

BrabantZorg gaat als een van de eersten bewoners van verpleeghuizen vaccineren

BrabantZorg, met 35 verpleeghuizen in de regio's Oss, Uden, Meijerijstad en Den Bosch, gaat als een van de eersten haar bewoners vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt vanaf maandag 18 januari. Het is niet duidelijk om welke verpleeghuizen het precies gaat.

Woensdag ontvangen ontvangen zo'n 1400 bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in Nederland een uitnodiging voor een vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het vaccineren gebeurt bij twaalf verschillende instellingen in Nederland.

Modena-vaccinaties
Op 25 januari begint het vaccineren van kwetsbare ouderen en gehandicapten die wonen in kleinschalige woonvormen. Zij krijgen het Modena-vaccin toegediend.

Wilma de Jong, voorzitter Raad van Bestuur BrabantZorg: “Wij zijn blij dat we bij BrabantZorg als een van de eerste organisaties in Nederland mogen vaccineren. Blij omdat bewoners na vaccinatie beschermd zijn tegen het virus dat al zoveel leed heeft veroorzaakt. Blij omdat we hierdoor langzaam maar zeker stappen kunnen zetten naar een leven zonder corona. Als veel bewoners zich laten vaccineren, kan het leven van iedereen stap voor stap weer iets normaler worden.”

De voorbereidingen voor de eerste vaccinatieronde bij BrabantZorg zijn in volle gang. De bewoners krijgen twee vaccinaties, met een tussenpoos van minimaal drie weken.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »