02 apr, 15:46
Nieuws

Echtpaar vocht terug en daarom moeten overvallers nu bijna 3 jaar de cel in

Twee mannen van 20 uit Oss, moeten bijna drie jaar de cel in voor een mislukte overval op een huis in Uden. De daders werden gepakt omdat de slachtoffers fel van zich afbeten en hen hardhandig de deur uitwerkten. Tijdens de worsteling lieten de overvallers spullen achter met hun DNA erop.

De mannen overvielen op 14 april 2019 een echtpaar aan de Rode Akker in Uden. Het stel was pas net terug van hun werk toen de bel ging. Er stonden drie gemaskerde mannen voor de deur die zich meteen naar binnen wisten te dringen.

Ze waren bewapend en gebruikten fors geweld. Het echtpaar werd geslagen, maar vocht uit volle macht terug. De vrouw wist een van de overvallers met een schoenenrek te slaan, waarop de mannen de wijk in vluchtten.

Hoewel ze niet ernstig gewond raakten, zijn de slachtoffers nog altijd extreem ontdaan door de overval. In de rechtbank verklaarden ze dat ze het liefst willen verhuizen en nog altijd nachtmerries hebben.

Oorbel en bivakmuts
Door de worsteling tijdens de overval, lieten de mannen verschillende spullen achter, waaronder een oorbel, een bb-gun en een bivakmuts. Op de laatste twee spullen is dna gevonden, dat leidde naar een van de mannen.

Het bewijs tegen de andere verdachte, kwam onder de nagels van een van de slachtoffers vandaan. Daar zat na de overval zijn dna-materiaal. De rechtbank is ervan overtuigd dat de twee schuldig zijn en daarom moeten ze dertig maanden de cel in. Ook moeten ze aan schadevergoeding 3500 euro aan de slachtoffers betalen.

LEES OOK: Bewoner huis Uden vecht met gewapende overvallers en raakt gewond


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »