10 nov, 08:00
Nieuws

Elfde van de Elfde: dit is er bij jou in de buurt te doen

Het blaaswerk van de harmonie is opgepoetst, de narrenkappen liggen klaar en de biertap is gevuld. Zaterdag is het de elfde van de elfde, de aftrap van het carnavalsseizoen. In bijna alle dorpen of steden is wel iets te doen. Wij zetten een paar activiteiten voor je op een rijtje.

In onze provincie wordt op veel plekken feestgevierd. Of je nu van een klein feestje houdt of van een propvolle zaal vol mensen, er is voor iedereen wel wat te doen. Omkleden dus en feesten maar.

Den Bosch:

  • Den Bosch verwacht 80.000 bezoekers in de binnenstad. De Parade stroomt rond elf uur 's ochtends vol met Oeteldonkers. De klokken van de Sint-Jan luiden, het volkslied wordt gespeeld door trompettisten. Na de officiële aftrap kleurt de binnenstad rood-wit-geel.

Breda:

  • Op zaterdag 11 november bruisen maar liefst vier pleinen in Breda van 13.11 tot 23.11 uur van de festiviteiten, zegt stichting Kielegat. Acts zoalsals Gullie, Gebroeders Rossig en Peterselie, treden op. Om 16.11 wordt de naam van de nieuwe hoogheid bekend gemaakt.

Tilburg:

  • Tilburgers kunnen uitslapen want het officiële feest begint hier pas om 16.30 uur. Dweilorkest Bar Gebeure speelt op de Heuvel de eerste noten van het carnavalsseizoen. Rond acht uur worden de namen van de prins, de raad van elf en de lijfwacht bekend gemaakt. Het hele plein kleurt groen-oranje bij een programma dat tot 23.11 uur duurt waarna de horeca het overneemt.

Eindhoven:

  • In Eindhoven wordt de allereerste editie van Veurgloeien georganiseerd met optredens van grote carnavalsartiesten zoals Jan Biggel en Wilbert Pigmans. Het feest is uitverkocht, maar ook in het centrum is genoeg te doen met buiten - en binnenpodia.

Volkel:

  • Ben je wat serieuzer aangelegd? Dat kun je terecht in het carnavalsmuseum in Volkel dat zaterdag geopend wordt. Hier kun je terugblikken op 58 jaar carnaval.

Gemert:

  • C.V. de Laotbloeiers organiseert in Gemert een talentenmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij laten ze zien wat ze qua creativiteit in hun mars hebben.

Roosendaal:

  • In Roosendaal wordt het carnavalsseizoen traditiegetrouw afgetrapt met het Tullepetaoneontbijt dat om 11.11 uur start. Tickets zijn uitverkocht. Om 19.33 gaan ze op de Markt de Tullepetaon 'wakker zienge'. Daarna is het liedjesfestival.

Chaam:

  • Hofkapel De Schuimkoppe uit Chaam bestaat 44 jaar en dat wordt gevierd. Om twee uur vertrekt een stoet vanaf Het Chaamse Wapen richting het Marktplein. Iedereen die ooit meespeelde, is welkom om opnieuw zijn instrument uit de kast te halen en mee te spelen in een groot orkest.

Dongen:

  • Stichting De Peeeënstekers uit Dongen trapt het 66-jarige carnavalsseizoen af met een heus PeeënFestival. Meerdere artiesten en kapellen treden op en om 11.11 uur wordt onthuld wie de nieuwe prins(es), adjudant en hofhouding zijn.

Bergen op Zoom

  • In Krabbegat is er zaterdagavond de traditionele 'ellef ellef' bij de Geit van Mie d'n Os op het Bleekveldje. Bergen op Zoom heeft een heuse aftelklok richting de aftrap van het 'vastenavendseizoen'.

Wordt er ook nog iets georganiseerd in jouw woonplaats en wil je ons dat laten weten? Stuur dan een berichtje naar nieuws@omroepbrabant.nl.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zaterdag kun je ook kaarten winnen voor 3 Uurkes Vurraf, hier lees je hoe


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »