12 okt, 16:55
Nieuws

Groot drugsonderzoek: politie arresteert 7 verdachten tijdens 17 invallen

De politie heeft zeven verdachten gearresteerd tijdens verschillende invallen in het kader van een groot onderzoek naar drugshandel. Er zijn grondstoffen voor synthetische drugs en een groot geldbedrag gevonden.

De invallen werden zondagnacht en maandagochtend gedaan in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg, Boxtel, Sint-Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Tijdens deze invallen zijn vier mannen en twee vrouwen aangehouden. De zevende verdachte werd zondagavond op Eindhoven Airport aangehouden.

Geulweg
Bij een van de invallen in een huis aan de Geulweg in Den Bosch werd een Bearcat gebruikt, een groot pantservoertuig. Het voertuig reed dwars door een hek voor het huis om bij de gevel te komen. Dat werd gedaan omdat de woning 'goed beveiligd was', zegt de politie. Volgens de politie werd in dit huis fraude gepleegd met stroom en gas en waren er verbouwingen gedaan die niet passen binnen de wetgeving.

In hetzelfde huis werden in 2013 arrestaties verricht vanwege een gewapende overval op juweliersstand Gassan Diamonds in de Brabanthallen. De daders werden uiteindelijk in 2014 veroordeeld tot gevangenisstraffen van maximaal 5,5 jaar.

Tilburg en Veghel
In Tilburg lag in een pand 300 liter methanol en in Veghel werd een drugslab in aanbouw gevonden met een 'enorme hoeveelheid chemische grondstoffen'.

Bij deze huiszoekingen werden verschillende geldbedragen gevonden en zijn onder andere telefoons in beslag genomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. Alle verdachten zitten vast in beperking, wat betekent dat ze met niemand anders mogen praten buiten hun advocaat.

Zeeland
In het Zeeuwse Terneuzen werd een container gevonden met een compleet niet-actief drugslab maar wel 320 liter MDMA-olie, een hoeveelheid MDMA-kristallen en een aantal vaten vol met chemische stoffen.

Meer aanhoudingen zijn volgens de politie niet uitgesloten.

LEES OOK: Pantservoertuig van politie rijdt dwars door plantsoen en tuinhek tijdens inval in Den Bosch


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »