26 mei, 09:07
Nieuws

Izabella (4) bleef achter in bus touringcarbedrijf: 'Dit kan écht niet'

Het had nooit mogen gebeuren, zo simpel is het. Dat concludeert touringcarbedrijf Van Gompel nadat een 4-jarig meisje gister na een schoolreisje alleen in de bus achterbleef.

“Dit kan écht niet.” Zo vult algemeen directeur Gert-Jan Lommers zichzelf meermaals aan vrijdagochtend.

“Dit mag nooit de bedoeling zijn. Ik heb de chauffeur zowel gisteravond aan de telefoon als vanochtend in persoon hierop aangesproken. Hij moet zorgen dat de bus gecontroleerd wordt voordat hij vertrekt. Dat is gewoon protocol.”

Maar dat gebeurde dus niet donderdag. De kinderen van basisschool 't Palet in Eindhoven gingen na een schoolreisje in Uden naar huis. Maar toen iedereen op school was afgezet bleek er plots iemand vermist: de 4-jarige Izabella.

Ze was in slaap gevallen en werd later bij Helvoirt door haar moeder Antje opgepikt. De bus was onderweg naar Helvoirt om bovenbouwleerlingen van dezelfde school op te halen bij recreatiepark Duinoord.

De basisschool stelde voor het kind met die bus terug mee naar de school te brengen, maar moeder vertrouwde de boel niet meer en wilde haar kind zelf naar huis brengen. Ze is nog steeds boos dat haar kind over het hoofd is gezien, ook door de schoolleiding.

“Iedereen heeft hier natuurlijk schuld. Toen wij werden benaderd door de school dat ze een kind mistten hebben we meteen de chauffeur gebeld. Die heeft teruggekoppeld dat het meisje terecht was. In Helvoirt is ze door een leraar opgevangen voordat ze werd opgehaald.”

Chauffeur krijgen de opdracht om altijd de bus te controleren. “Dat is niet zomaar een opdracht. Het is belangrijk, ook vanwege vermiste voorwerpen. Daarin hebben wij gefaald. Ik snap dat dat soms een keer mis kan gaan, maar dit is daar te belangrijk voor.”

Gelukkig is het kind veilig en wel, want dat is het allerbelangrijkste, stelt Lommers. “Nee, dit gebeurt niet heel vaak. Gelukkig niet. Dan zou ik ook geen leven hebben. Hier worden wij ook helemaal gek van. Hier zitten wij niet op te wachten.”

LEES OOK: Izabella (4) vergeten in bus na schoolreisje: ‘Niemand had het door’


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »