08 mei, 22:19
2021
Nieuws

Moedereend met frisdrank overgoten, al haar eieren kapot gegooid

Een moedereend is zaterdagavond in Uden door twee kinderen overgoten met frisdrank. Toen de eend haar nest verliet, hebben de kinderen al haar eieren kapot gegooid. De opvang heeft de eenden opgevangen en is compleet verbouwereerd over de bizarre actie. "Dit zijn sadisten".

Vooropvang de Maashorst zegt: "Het moet niet gekker worden." De eend liet haar tien eieren achter omdat ze verjaagd werd toen de cassis over haar heen werd gegooid.

De eend is opgevangen. "Acht van de tien jongen die in de eieren zaten, zitten nu bij ons in de opvang. De anderen zijn meegenomen in de zakken van een van de jongens", melden ze.

De jongens die de eenden mishandelden zijn volgens de opvang twee getinte jongens van zo'n twaalf tot veertien jaar oud. Eén had een zwarte jas aan. De ander een witte broek, wit met zwarte jas en een rode koptelefoon. De opvang hoopt dat iemand iets heeft gezien. De mishandeling gebeurde aan de Hoogzoggel.

Duif mishandeld
Eerder op de dag vond er ook al een brute manier van dierenmishandeling plaats in Tilburg. Toen was er ijzerdraad om de nek van een duif vastgeknoopt, waaraan twee heliumballonnen waren bevestigd. De vogel overleefde dat niet.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »