22 jun, 16:02
2022
Nieuws

Overval op Nikkie de Jager: advocaat van verdachte wil vrijspraak

De advocaat van Said O. (33) wil dat de rechtbank zijn cliënt vrijspreekt van de gewapende overval op de Udense YouTube-ster Nikkie de Jager en haar vriend. Tegen de Rotterdamse verdachte is vorige week negen jaar gevangenisstraf geëist, maar volgens raadsman Dirk Timmermans is het bewijs te dun.

De verdenking tegen O. is vooral gestoeld op het feit dat zijn telefoon op de dag van de overval in Uden in augustus 2020 gedeeltelijk dezelfde route aflegde als die van een medeverdachte. Ongeveer 25 minuten na de overval straalde O.'s telefoon een zendmast in het nabijgelegen Valburg aan, wat volgens de politie past in de tijdlijn.

Timmermans noemde het aangevoerde bewijs woensdag 'volstrekt onvoldoende om de betrokkenheid van mijn cliënt aan te tonen'. Zo ontbreken in de bewijsvoering DNA-sporen en vingerafdrukken, stelt de advocaat. Ook wordt O. niet geïdentificeerd aan de hand van de camerabeelden die van de overvallers zijn gemaakt en voldoet O. volgens zijn raadsman niet aan het signalement dat de slachtoffers doorgaven.

Criminele organisatie
De advocaat zegt verbaasd te zijn dat justitie O. desondanks beschouwt als belangrijk lid van een criminele organisatie, die zich in 2020 bezighield met inbraken en overvallen op vermogende en bekende Nederlanders, onder wie René van der Gijp.

Nikkie de Jager werd op 8 augustus 2020 overvallen. De make-upartieste en haar vriend werden vastgebonden op stoelen met ducttape, tiewraps en touwen. De overvallers gingen ervandoor met waardevolle sieraden, sleutels en een tas van het merk Louis Vuitton.

Donderdag volgen de pleidooien van de advocaten van twee andere Rotterdamse verdachten van de gewapende overval. Dat zijn Hamza T. en Eddie N, die celstraffen van tien en acht jaar tegen zich hoorden eisen. De rechtbank doet op 8 juli uitspraak.

LEES OOK:

Overvallers probeerden sieraden van polsen van Nikkie de Jager te snijden

Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen tijdens overval

Nikkie de Jager: 'Het gaat weer wat beter na gewapende overval'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »