18 jan, 13:48
Nieuws

Vader misbruikt jarenlang jonge dochters: 3,5 jaar cel

Een man uit Uden moet 3,5 jaar de cel in, omdat hij zijn twee minderjarige dochters jarenlang seksueel heeft misbruikt. De rechtbank in Den Bosch heeft dit dinsdag bepaald. Ook mag de 45-jarige man geen contact meer zoeken met zijn kinderen of andere minderjarigen.

De man stond ook terecht voor het bezit van kinderporno, omdat hij beelden maakte van de ontucht. Hij moet niet alleen de cel in, maar moet zich ook laten behandelen voor zijn seksuele problematiek.

De meisjes lieten hun vader in een eerder opgenomen filmpje weten dat ze nooit meer iets met hem te maken willen hebben. Ze willen van zijn achternaam af, omdat die volgens hen 'besmet' is.

De man heeft het misbruik nooit ontkend, nadat er aangifte werd gedaan. Het begon volgens hem nadat hij en de moeder van de kinderen waren gescheiden. De twee meisjes waren om de week bij hem. In rustige, kalme bewoordingen vertelde de Udenaar tijdens de rechtszaak hoe zijn oudste dochter bij hem in bed was gekropen en hij merkte dat hem dat opwond.

Dit begon toen dat meisje nog geen acht jaar oud was. Daarna begonnen de aanrakingen en ging hij stapje voor stapje steeds verder met haar. Ook haar jongere zusje werd misbruikt.

De ontucht kwam vorig voorjaar aan het licht na een les seksuele voorlichting op school. Het oudste slachtoffer (inmiddels 13) herkende haar eigen situatie in een video waarin werd gewezen op het aangeven van grenzen in lichamelijk contact.

LEES OOK: Vader bekent jarenlang misbruik van zijn dochters: 3,5 jaar cel geëist


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »