02 mrt, 09:17
Nieuws

Verdacht koffertje gevonden bij gemeentehuis Uden, burgemeester gaat niet uit van serieus gevaar

Het gemeentehuis in Uden en deel van de markt zijn dinsdagochtend rond halfnegen ontruimd na de vondst van een verdacht koffertje in de buurt van het gemeentehuis. Dit meldt de politie dinsdagochtend. Burgemeester Henk Hellegers van Uden laat iets voor tien uur weten dat er een 'rare boodschap' met nogal wat taalfouten op de koffer is gevonden. Hij gaat er vanuit dat het niet gaat om een serieus gevaar. "Maar veiligheid staat voorop", zegt hij. "Vandaar de ontruiming."

'De begrooting van de VVD van Rutte 2021. Sinterklaas is uit gegeefven van ons belasting geld', is de boodschap op de koffer.

Zo'n vijftig medewerkers van de gemeente waren dinsdagochtend op het gemeentehuis aan het werk. Zij wachten nu buiten tot ze weer aan het werk kunnen. Dat is nu afhankelijk van het onderzoek van de politie.

"Rond halfnegen kwam bij ons de melding binnen dat er een koffertje onbeheerd op de Markt in de buurt van het gemeentehuis stond. Vervolgens hebben we besloten het gemeentehuis en een deel van de Markt te ontruimen", laat een woordvoerder van de politie dinsdagochtend weten.

Het is nu volgens hem wachten op specialisten die naar Uden moeten komen om te bekijken wat er in het koffertje zit.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »