02 mrt, 09:17
Nieuws

Verdacht koffertje gevonden bij gemeentehuis Uden, mensen mogen weer naar binnen

Het gemeentehuis in Uden en deel van de markt werden dinsdagochtend rond halfnegen ontruimd na de vondst van een verdacht koffertje in de buurt van het gemeentehuis. Rond kwart over tien mochten de medewerkers van de gemeente die buiten stonden weer naar binnen. De politie was op dat moment nog wel bezig met onderzoek.

Burgemeester Henk Hellegers van Uden liet iets voor tien uur al weten niet uit te gaan van een serieus gevaar. Hij gaf aan dat er een 'rare boodschap' met nogal wat taalfouten op de koffer was gevonden. "Veiligheid staat voorop", zei hij. "Vandaar de ontruiming."

De boodschap op de koffer luidt: 'De begrooting van de VVD van Rutte 2021. Sinterklaas is uit gegeefven van ons belasting geld'.

Zo'n vijftig medewerkers van de gemeente waren dinsdagochtend op het gemeentehuis aan het werk. Zij wachtten na de vondst van de koffer buiten tot ze weer aan het werk konden.

Wanneer het gaat om een ludieke actie dan vindt de burgemeester dit ook een 'ernstige zaak', zei hij. "Verspilling van tijd en geld als je ziet hoeveel mensen hier nu mee bezig zijn."

Onbeheerd koffertje
Rond halfnegen kwam bij de politie de melding binnen dat er een koffertje onbeheerd op de Markt in de buurt van het gemeentehuis stond. Vervolgens werd besloten het gemeentehuis en een deel van de Markt te ontruimen, liet een woordvoerder van de politie eerder dinsdagochtend weten.

Het was vervolgens wachten op specialisten die naar Uden moeten komen om te bekijken wat er in het koffertje zit. Op het moment van de melding was de burgemeester niet op het gemeentehuis. Hij zat vanuit huis te vergaderen met zijn collega's uit het college. De gemeentesecretaris, die wel op het gemeentehuis was, waarschuwde Hellegers die vervolgens zelf naar het gemeentehuis ging om poolshoogte te nemen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »