15 jul, 08:08
Nieuws

Automobilist komt vast te zitten onder ondergelopen spoortunnel na plensbui

Hoewel de overlast in vergelijking met Limburg erg meeviel, hebben de plensbuien die woensdagavond en -nacht over trokken ook hier en daar in Brabant problemen veroorzaakt. Zo kwam een automobilist in Geldrop donderdagochtend vast te zitten in het water dat bleef staan onder de spoortunnel van de Eindhovenseweg.

Tijdens een van de hele zware buien is een auto vast komen te zitten in een ondergelopen spoortunnel in Geldrop. Vanwege de gestrande auto werd de tunnel afgesloten. De brandweer werd opgeroepen om de auto uit het water te halen.

In Eindhoven waren soortgelijke problemen bij de spoortunnel vlakbij het Philips Stadion.

N65 en A2
Op de Brabantse snelwegen vielen de problemen donderdagochtend vroeg relatief mee. Al werd wel de N65 donderdagochtend afgesloten van knooppunt Vught tot en met de verbindingsweg naar Tilburg vanwege het vele water op het wegdek.

Vanwege diezelfde reden ging ook de afrit Sint-Michielsgestel van de A2 dicht en werd de rechterrijstrook van de A2 van Utrecht richting Den Bosch afgesloten bij Hintham.

In het oosten de meeste regen
De afgelopen 24 uur viel vooral in het oosten van onze provincie de meeste regen. Donderdagmorgen om halfacht ging het om 23,9 millimeter regen in Eindhoven. In Volkel was dat 21 millimeter. Ter vergelijking: in Zuid-Limburg viel het afgelopen etmaal veertig millimeter regen.

Donderdagochtend geldt code geel nog altijd in Brabant, omdat er plaatselijk nog veel neerslag kan vallen. Na de middag zou de kans op neerslag afnemen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »