17 jul, 20:56
Nieuws

Kermis Tilburg laat vanavond geen nieuwe bezoekers meer toe

De kermis in Tilburg blijft zaterdagavond gesloten: nieuwe bezoekers worden bij alle toegangspoorten geweigerd. Ook de parkeergarages in het centrum laten de rest van de avond geen auto’s meer toe. De gemeente heeft dit besluit genomen omdat het te druk is op de kermis en bezoekers moeilijk afstand kunnen houden.

Het sluiten van de ingangen leidde tot lange wachtrijen van mensen die toch hoopten later op de avond de kermis binnen te kunnen. Met name op de Spoorlaan stond een lange rij wachtenden voor de ingang.

Gewaarschuwd met borden
Volgens de gemeente behoren de twee maatregelen tot ‘een breder plan voor als het te druk wordt’. Dat was zaterdagavond dus het geval.

Met matrixborden wordt gewaarschuwd voor de maatregelen en hoopt de gemeente mensen die onderweg zijn naar de kermis ‘te motiveren om toch om te draaien’.

Rond negen uur leidde het sluiten van de parkeergarages en de kermis tot veel drukte op de wegen in het Tilburgse centrum.

Ook Uden sluit kermis
Ook de kermis in Uden is zaterdag de hele avond gesloten voor nieuwe bezoekers. De gemeente nam dat besluit rond negen uur 's avonds vanwege aanhoudende drukte op het kermisterrein.

LEES OOK:

Festival op Tilburgse kermis wordt stilgelegd: 'Wat is een kwartier?'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »