08 feb, 08:33
2021
Nieuws

Sneeuwnieuws: prachtige foto's, maar ook diverse ongelukken vanwege de weersomstandigheden

De sneeuw die zondag viel, bezorgt veel mensen ook deze maandag sneeuwpret. Maar de barre weersomstandigheden veroorzaken ook ongelukken op de weg. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 'sneeuwnieuws'.

08.21 - Afval
Diverse gemeenten halen maandag geen afval op vanwege de barre situatie op de weg. Het is te glad. Het gaat onder meer om de gemeenten Uden, Waalwijk, Heeze-Leende en Roosendaal.

08.00 - Busvervoer ligt vooralsnog plat
Wie gebruik wil maken van de bus wordt aangeraden de reizigersinformatie goed in de gaten te houden. Arriva laat weten dat er zeker tot tien uur maandagochtend geen bussen rijden. Een woordvoerder van Hermes laat weten dat maandagochtend eerst de busroutes verkent of ze veilig genoeg zijn. "We proberen de gebruikelijke dienstregeling zo snel mogelijk te hervatten. Dit zal helaas niet in de ochtendspits lukken. Onze excuses voor het ongemak."

6.45 uur - Vrachtwagenongelukken
De gladheid op de weg veroorzaakte maandagochtend meerdere ongelukken. Op de A50 bij Ravenstein schaarden rond zeven uur drie vrachtwagens. Daarop werd die weg in beide richtingen afgesloten. Ook op de A27 bij Hank schoof een vrachtwagen van de weg. Hier ging de rechterrijstrook dicht.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »