04 jun, 18:21
Nieuws

Verdachte van overval op Nikkie de Jager komt weer vrij

Een verdachte van de gewelddadige woningoverval bij YouTube-ster Nikkie de Jager komt maandag op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag zijn voorarrest te schorsen tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.

Hij blijft wel verdachte in de zaak. Het gaat om Said O. (32), die in maart werd gearresteerd in België en onlangs naar Nederland is overgebracht.

Andere verdachten wel langer vast
De twee andere verdachten in de zaak van De Jager, de Rotterdammers Hamza T. (22) en Eddie N. (24), blijven wel vastzitten. Voor hen heeft de rechtbank het voorarrest verlengd tot de regiezitting op 18 augustus. Dat geldt ook voor Younes S. (20) uit Rotterdam, die wordt verdacht van een mislukte overval op René van der Gijp.

Drie andere verdachten uit wat justitie een criminele organisatie noemt, komen eveneens op vrije voeten. Het gaat om Melvin B. (23) uit Ridderkerk, Oguzhan A. (24) uit Rotterdam en Alisina S. (20) uit Ridderkerk.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten
De groep van in totaal zeven verdachten opereerde in wisselende samenstelling en is volgens justitie verantwoordelijk voor vier gewelddadige overvallen en drie inbraken in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen nu de hoofdofficier van justitie deze week een beloning van 10.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaken.

Contactverbod met medeverdachten
De verdachten die maandag worden vrijgelaten krijgen allemaal een contactverbod met medeverdachten. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de strafzaken inhoudelijk gaat behandelen.

LEES OOK:

10.000 euro voor gouden tip die leidt naar overvallers Nikkie de Jager

Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen tijdens overval

Overval was 'complete nachtmerrie', zegt de moeder van Nikkie de Jager


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »